حساب کاربری اکانت

تخفیف ویژه روی تمامی دوره ها

این فرصت استثنایی رو از دست نده⚡

 

👇خرید سه پکیج یکجا(استرس در مسابقات, اعتماد به نفس ورزشی، موفقیت در ورزش) فقط یک میلیون 👇

خرید سه پکیج یکجا (تخفیف ویژه تر)

...

توی تمرین عالی 💪، توی مسابقه 😨

من توی تمرین عالی هستم، اما توی مسابقه اعتماد به نفس ام را از دست می رود، چکار کنم؟

.

این مسئله و مشکلِ خیلی از ورزشکاران و قهرمانانِ بزرگ در دنیایِ ورزش است. مثلا در فوتبال می بینیم که برخی فوتبالیست های بزرگ در لحظات حساس، یک فرصت تک به تک را خراب می کنند، یا یک ضربه پنالتی را به بیرون می زنند و این در حالی است که به زعم ما و البته هم تیمی ها و مربیان و هواداران، آن توپ باید گل می شد. پس چرا گل نشد. اینجا چند تا سوال پیش می آید:

🔴 آیا اعتماد به نفس اش را از دست داده است؟

🔴 آیا استرس بر اعتماد به نفس غلبه کرده است؟

🔴 آیا در آن لحظه اعتماد به نفس با مهارت در تعادل نبوده اند؟

(البته موضوعات دیگری همچون تمرکز، استرس، افکار، احساسات و ... نیز مطرح است اما الان راجب اعتماد به نفس صحبت می کنیم).

ورزشکار باید بتواند شرایط مسابقه را در تمرین احساس کند و با همان احساس بتواند بهترین تمرین خودش را ارائه دهد. اگر عملکرد و مهارت ورزشکار در مسابقه در سطح پایین تری از تمرین باشد باید سه تا کار بسیار حیاتی را انجام دهد تا در مسابقه مثلِ تمرین و یا فراتر از آن حاضر و ظاهر شود:

 1️⃣ با آگاهیِ بیشتر در مسابقاتِ بیشتری حاضر شوید:

تا جایی که می توانید در اکثر مسابقات شرکت کنید. اصلا بهانه نسازید که آماده نیستم یا توی مسابقه بعدی شرکت می کنم و غیره. بهترین شرایط را فراهم کنید تا وارد مسابقه شوید. در ضمن قرار نیست که آماده بشوید تا مسابقه شرکت کنید، شما باید در مسابقه شرکت کنید تا آماده شوید. یعنی با شرکت در مسابقات به آمادگی یا عدم آمادگی خودتان بیشتر آگاه می شوید و آن وقت است که انگیزه پیدا می گیرید و آگاهی پیدا می کنید که:

🛑 چطور تمرین کنم تا آماده شوم؟

🛑 در مسابقات بعدی چطور حاضر شوم؟

🛑 چه تجربیاتی از مسابقه قبلی کسب کرده ام؟

🛑 چه نقاط ضعف و قوتی دارم؟

یک نکته مهم:

سعی کنید به همان اندازه ای که بعد از هر مسابقه به دنبال نقاط ضعفِ خودتان می گردید و سعی دارید که آن را برطرف کنید

حداقل سه برابر آن را به دنبال نقاط قوت خودتان بگردید و آن را تقویت کنید.

معمولا مربیان و ورزشکاران فقط به دنبال یک نقطه ضعف می گردند و تمام انرژی و تمرکز و زمان شان را برای برطرف کردن نقطه ضعف می گذارند اما این کار فایده چندانی برای ورزشکار نخواهد داشت. یک مثال می زنم:

آیا لیونل مسی نقطه ضعف ندارد؟

قطعا نقاط ضعف زیادی دارد. مسی سر زن نیست، تکل خوبی نمی زند، با پای راست نمی تواند شوت بزند یا پاسِ خوبی دهد و ... اما اصلا مهم چون آنقدر نقاط قوت دارد و آنقدر روی نقاط قوتش کار کرده و آن را تقویت کرده که اصلا کسی به این فکر نمی کند که: چرا مسی سر زن نیست یا چرا با پای راست شوت نمی زند.

حالا تصور کنید که مسی بجای تمرکز بر روی تقویت کردن نقاط قوتش به دنبال برطرف کردن نقاط ضعفش می پرداخت.

نقاط قوت همان هایی هستند که شما زودتر یاد گرفته اید و راحت تر اجرا می کنید و از آن نتیجه هم گرفتید.

 2️⃣ تصویرسازیِ ذهنی را یاد بگیرید و آن را تمرین کنید:

توی ذهن تان، خودتان را در مسابقات ببینید، سر و صدای سالن، فشار مسابقات، داوران، رقیبان و تمام شرایط مسابقه را به طور شفاف تجسم کنید تا ذهن تان به تجربه کردنِ چنین شرایطی آگاه شود و عادت کند و در روز مسابقه دچار استرس و اضطراب کنترل نشده ای نشوید. شما باید به مهارت تصویرسازی تسلط کافی پیدا کنید و آن را آنقدر تمرین کنید که قبل ورود به مسابقات، بارها و بارها آن را تصویرسازی کنید و زمانی که وارد مسابقات شدید آن را تهدید کننده یا محدود کننده تفسیر نکنید.

(من در دوره اعتماد به نفس، مهارت تصویرسازی به طور کامل آموزش دادم)

 3️⃣ توی تمرین با حالت مسابقه تمرین کنید:

به تمرینِ تان اهمیت ویژه ای بدهید. این تمرینات شماست یا بهتر بگویم این باور و احساسِ شما نسبت به تمریناتتان هست که شما را در مسابقاتتان سربلند یا سرافکنده می کند. پس هم شرایط فوق العاده ای را برای تمرین فراهم کنید که بهترین تمرین عمرتان را انجام دهید، و هم از تمرین تان بیشترین بهره را ببرید. یعنی وقتی که دارید تمرین می کنید انگار که در مهم ترین مسابقات زندگی تان هستید.
چون شما باید بارها و بارها آن مسابقه ای را که می خواهید از آن سربلند خارج شوید را تمرین کنید.

خیلی از ورزشکاران وقتی که تمرین می کنند فقط برای آمادگی در تمرین، تمرین می کنند یا برای اینکه به مربی و بقیه نشان دهند که تمرین می کنند و آماده هستند و واقعا هم آماده می شوند اما این آمادگی کافی نیست. ورزشکار باید ذهن، احساس، باور و مهارتهای خودش را برای مسابقه و رقابت آماده کند.

 البته که با احساسِ مسابقه، تمرین کردن خیلی سخت است اما کسانی که می توانند این احساس را در تمرین برای خودشان به وجود بیاورند و در جهت آن تمرین کنند قطعا در مسابقات مسلط تر و دارای اعتماد به نفس بالاتر و از عملکرد بهتری برخوردار خواهند بود.

این فایل ویدیویی را حتما ببینید